TISDAG 21 MARS 2023

Mopperallyt “Kullen Runt” har lagts ned

Det har blivit en tradition för många mopedister att åka runt Kinnekulle i maj varje år. Sedan 2013 har arrangörerna bjudit in till ett fartfyllt och roligt mopperally med frågesport, tävlingar och gemenskap på slingande vägar i underbar natur. Men i år blir det inget mopperally – och inte heller något mer i framtiden ser det ut som - en tradition går i graven, saknad av många.

På sin hemsida meddelar arrangörerna att de har beslutat att lägga ner "Kullen Runt" på grund av olika omständigheter. De tackar alla glada moppeåkare som har deltagit under åren och sina vänner som har hjälpt till.

Mopperallyt har varit populärt bland deltagare i alla åldrar och från olika delar av landet. Det har också slagit flera deltagarrekord under åren. Det sista mopperallyt hölls 2022 efter ett uppehåll på två år på grund av pandemin.

Det var något speciellt med mopperallyt "Kullen Runt", en bra stämning och organisation, det blir ett stort tomrum nu när det är slut, ett arrangemang som blivit till tradition i Hällekis och som man såg fram mot varje år, både av deltagare och publik.

Hällekis Kuriren har följt rallyt genom åren (utom 2017), här under finns länkar till artiklarna med många härliga bilder på deltagare, arrangörer och mopeder.

Kullen Runt hemsida