SÖNDAG 20 MAJ 2018

Deltagarrekord i mopperallyt Kullen Runt

När mopedrallyt Kullen Runt genomfördes för sjunde gången var det som vanligt kalasväder. Det kanske var därför man satte nytt deltagarrekord, med god marginal, 418 startande mot tidigare rekordet om 278!

Alla dessa mopeder samlades i Falkängen på lördagsförmiddagen, och fyllde området till publikens stora glädje. Många fann modeller som var välbekanta från den egna tonårstiden bland de startande ekipagen.

Strax efter tio gick första starten, och med några minuters mellanrum släpptes sedan ett tjugotal mopedister iväg i riktning mot campingen, i ett moln av blå rök och ackompanjerade av smattret från varvande små motorer.Totalt skulle gänget köra 61 kilometer på de vårfagra vägarna runt kullen, med sedvanliga tipsfrågor och tre stationer med olika uppgifter att utföra. Naturligtvis uppstod också en del spontana stopp för diverse "justeringar" av fordonen. Dock var det bara ett fåtal som behövde kalla in arrangörernas "skamkärra" för att de inte tog sig runt för egen maskin.Efter campingen bar det av förbi stenbrottet, via gamla landsvägen mot Hökarestan och genom Hjelmsätersområdet. Vid Blomberg var det minigolf, och efter några kringelikrokar över Martorp och Medelplana vankades varm korv intill en vacker renoverad Contstructam husvagn uppställd på högkullen.Det bjöds både på mat och utsikt, och dessutom var det dags för nästa utmaning - att med ett sugrör sortera upp ärtor ur en burk makaroner, och lägga dessa i en bytta.Utmaning var det kanske också för en del att sedan ta sig ner på den ganska branta och kurviga grusvägen genom skogen mot Skagen. Därifrån var slingan lagd vidare mot Kinne-Kleva, via Fullösa upp till gamla festplatsen i Gössäter. Där var uppdraget att skjuta slangbella och träffa upphängda burkar. Ljudliga "plong" bekräftade när lecakulorna träffade.Färden bar vidare genom Gössäter och till Forshem där gamla landsvägen ledde tillbaks till Hällekis och prisutdelning.Förstapriset gick till Bengt Johannesson från Alingsås, som lyckats pricka in alla rätt. Både han och familjen gladdes åt kommande övernattning på Falkängen och middag på Kinnekullegården, samt ett tusenkronors presentkort hos en däckfirma.Arrangerande Skaraborgs Cruisers var mycket nöjda med dagen, och samarbetspartnern Falkängen hade verkligen fullt upp i serveringen under arrangemanget!

Text och foto: Elenor Bengtsson

Följande bilder: Anders "Sasse" Sahlström