Lördagen den 19 maj 2012

Fartfyllt mopperally runt Kinnekulle

Tydligen fungerar inte bildspelet i Internet Explorer, klicka här för att se alla bilder på en separat sida.

Under lördagen anordnade nystartade Skaraborgs Cruisers ett mopperally på ca 6 mil runt om i Kinnekullebygden med start och mål på Falkängen i Hällekis.

Detta var det allra första rallyt som klubben arrangerade och man kunde väl knappast ha haft bättre tur med vädret, som idag bjöd både på sol och viss värme.

Runt om i landet arrangeras det årligen en mängd olika mopperally, ett flertal även i vår region, tidigare i vår har det varit rally i t.ex. Vedum, Karlsborg och Alingsås. Deltagarantalet skiftar beroende på popularitet och väder med allt från ett 50-tal upp till 700 mopedfantaster. Många av mopedisterna åker årligen runt på ett flertal av dessa tillställningar, ett härligt gäng som ser ut att ha mycket trevligt tillsammans.

- När klubben startade i början av året kom snart idén om att köra ett eget rally, och då var förstås Kinnekulle det självklara valet, säger ordföranden Per-Erik Claeson, från Skagen.

Vid niotiden på förmiddagen så började mopedisterna anlända till Falkängen i Hällekis för att anmäla sig till rallyt. Och för att vara första gången så var arrangörerna mer än nöjd med det dryga 70-talet som kom till start. Innan rallyt drog igång så åt man frukost bakom kaffestugan och sen var det dags att ställa sig i kön för startande.

Starten skedde klungvis med några minuters mellanrum och mopedisterna susade iväg för att ta sig runt banan på ca 6 mil som bl.a. gick via Österäng, Fullösa, Skagen, Österplana, Kestad, Kinne-Kleva, Husaby, Blomberg, Trolmen, Råbäck, Hellekishamn och sen tillbaka till Hällekis. Första etappstoppet var vid den gamla festplatsen i Gössäter dit man kom efter dryga timmen, där fick mopedisterna genomföra ett balansprov, en golfboll på en sked i munnen samtidigt som man körde på en bräda, inte så lätt som det låter. Utefter vägen fanns även kluriga frågor som skulle besvaras.

Två stopp till fanns utefter banan, ett på Skagen där det var pilkastning som gällde och sista stoppet var i Munkängarna där det gällde att visa sin skicklighet med att kasta stövel, vilket tydligen inte var det lättaste.

Vid tvåtiden nådde man målet i Falkängen och en timme senare var det dags för prisutdelning. Vinnaren i dagens mopperally blev Stig Gustavsson, Pluggens Vänner, Frambo. De fem priser man delade ut idag hade man fått in från lokala sponsorer.

Deltagarna var mycket nöjda med dagens arrangemang, välordnat och en otroligt fin natur utefter den vägsträcka man körde. Detta lär troligen sprida sig i dessa kretsar som en löpeld och till nästa rally här på Kullen kan vi nog räkna med betydligt fler deltagare.