Onsdagen den 12 december 2012

Snöskottning tynger svenskarna

Den tråkigaste vinteruppgiften är att skotta snö, det tycker mer än var fjärde svensk. På andra plats kommer julstädning, följt av att byta till vinterdäck på bilen. Var åttonde svensk är en riktig vinterentusiast och gillar alla sysslor som har med snö och kyla att göra.

När stora snöflingor faller förhöjs julstämningen och pulkaåkarna har bråda dagar. Men med vinter och snö kommer också saker som måste fixas.

Försäkringsbolaget If har låtit fråga 3 500 svenskar vad de tycker är den tråkigaste uppgiften som följer med vintern. Resultatet visar att det är snöskottningen som är värst, det anser 26 procent. Därefter kommer julstädningen och att byta till vinterdäck på bilen. 14 procent tycker att handla julklappar är jobbigast medan 12 procent tycker ingenting är tråkigt, för dem är vintern bara härlig.

- Som vädret varit den senaste tiden förstår man att skotta snö känns tungt. Många ser det antagligen som en hopplös uppgift och det är fysiskt väldigt krävande, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If.

Undersökningen gjordes i oktober, innan de stora snöovädren.

- Både trafiken och husägare har drabbats av de stora snömängderna. Tyvärr är det inte mycket annat att göra än att fortsätta skotta, men jag tycker att man ska unna sig en lussebullepaus då och då. Skottar man ordentligt kan man med gott samvete skippa gymmet, säger Daniel Claesson.

Undersökningen:

”Vilken tycker du är den tråkigaste vinteruppgiften?”

  • 26 % - Skotta snö
  • 18 % - Julstäda
  • 15 % - Byta till vinterdäck
  • 14 % - Handla julklappar
  • 6 % - Se till att bostaden hålls uppvärmd
  • 10 % - Annat
  • 12 % - Inget är tråkigt, vintern är bara härlig!
Undersökningen gjordes bland 3 500 svarande av YouGov på uppdrag av If i oktober 2012.


Pressmeddelande från: Försäkringsbolaget If