Fredagen den 7 december 2012

photo credit: ukhomeoffice - Creative Commons Licenses

Margot Wallström till Högskolan i Skövde

Tisdagen den 11 december föreläser Margot Wallström på Högskolan i Skövde under temat "När kvinnor blir vapen i världens och vardagens konflikter".

Under sitt tidigare uppdrag som FN:s särskilda representant i frågor som rör sexuellt våld i konflikter förklarade hon att långt efter att vapnen tystnar, pågår konsekvenserna av våldtäkterna*. Margot Wallström har arbetat med att genomföra FN:s resolution 1820, med lämpliga strategier och åtgärder för att få ett slut på missbruket av kvinnor som vapen i krig och konflikter.

Tisdagen den 11 december gör Margot Wallström två framträdanden, dels ett för studenter och anställda vid Högskolan i Skövde och dels ett för allmänheten (fullbokat). Besöket är den första aktiviteten för UN Women Skaraborg, en nybildad lokalförening under den nationella kommittéen. UN Women är en internationell organisation som arbetar för att stärka kvinnors röst i världen.

Tid: tisdagen den 11 december kl. 14.15 för studenter, anställda och media. Media kan träffa Margot Wallström för frågor efter föreläsningen, ca kl. 16.00.

Plats: Högskolan i Skövde, hus D, sal D 105.

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde