Måndagen den 3 december 2012

Campingar i Läckö-Kinnekullebygden ökar när gästnattsutvecklingen i regionen minskar

År 2011 hade KronoCamping 165 000 gästnätter och detta är en siffra som campingen idag redan har uppnått vilket innebär att utvecklingen är positiv för campingen. Kinnekulle Camping & Stugby har ökat sina husvagnsgästnätter med drygt 2 000 jämfört med tidigare år. Detta betyder att båda campingarna går mot strömmen då större delen av den övriga regionens campingar har minskat sina gästnätter jämfört med föregående år.

Gästnattsutvecklingen för campingar i Västra Götalands län har under perioden januari till augusti i år minskat med 6,1 % jämfört med tidigare år. Därför är det glädjande att KronoCamping i Lidköping ökat med 4,1 % och Kinnekulle Camping & Stugby med 1 % i år.

KronoCamping är Västra Götalandsregionens enda 5-stjärniga campingen med hög kvalitet på byggnader och område. I och med att KronoCamping är en stadsnära camping är det lätt för kunden att hitta på andra saker vid dåligt väder såsom shopping och restaurangbesök.

En framgångsfaktor som har stor betydelse för KronoCamping är dess höga kundnöjdhet.
– Vi tror att kundnöjdheten är en faktor till att det skett en gästnattsökning på cirka 9 % de senaste tre åren och vi ser med förväntan framemot 2013 och dess bokningar, säger Pernilla Söderström ansvarig för KronoCamping.
Ett nytt servicehus, en ny receptionsbyggnad med lounge och en konferensavdelning för upp till 60 personer invigs 2014. Detta för att fortsätta utvecklas och för att nå målet att bli en av topp 5 bland Sveriges bästa campingar.

Kinnekulle Camping & Stugby asfalterade hela campingen inför säsongen 2012. Denna investering har medfört en högre standard och kvalité.
– Campingen är populär bland barnfamiljer och numera kan barnen lätt åka omkring på sina kickbikes, säger Mats Hulén på Kinnekulle Camping & Stugby.

I Läckö-Kinnekullebygden finns det ytterligare fyra campinganläggningar. Dessa ligger på samma gästnattsnivå som 2011. Så trots sommarens dåliga väder har utvecklingen varit gynnsam för campingnäringen i Läckö-Kinnekullebygden.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB