Lördagen den 1 december 2012

Amanda från Skara blir Lucia 2012

Amanda Carlshamre, 23 år, från Skara är Lucia 2012. Hon var den av de sju kandidaterna som lyckades samla in mest pengar till Världens Barn. Hon kröntes vid en ceremoni idag lördag klockan 15.00 på Skansen.

– Det är en stor ära att vara den som samlat in mest pengar till Världens Barn, säger Amanda

Amanda har volontärarbetat i flera omgångar runt om i världen för att stödja utsatta barn och unga. För närvarande studerar hon till socionom och kommer i framtiden att jobba med påverkansfrågor, rättvisa, ungdomar och globala samhällsfrågor

Sången tillsammans med det sociala ansvarstagandet är det viktigaste med Lucia 2012. Samtliga kandidater har i år arbetat med Världens Barn, som verkar för att stödja barn runt om i världen.

– Lucia 2012 har varit en härlig resa med alla underbara tjejer i projektet. Det är en ära att få fira den största svenska traditionen fullt ut, säger Amanda.

– Jag kommer att fortsätta sprida uppmärksamhet kring Världens Barn och hoppas kunna arbeta med dem under lång tid framöver.

Amanda kröns klockan 15 den 1 december på scenen vid Bollnästorget. Hon uppträder då tillsammans med sina tärnor och en kör från Kulturama Grundskola.

Det stora Luciafirandet går av stapeln den 13 december klockan 18.00 på Skansen.

Pressmeddelande från: Swedish Traditional Event