Fredagen den 24 augusti 2012

Jula storsatsar i Norge

I höst öppnar Jula fyra nya varuhus i Norge. Med nyetableringarna når Jula ut till ytterligare 600 000 människor och skapar dessutom 150 nya arbetstillfällen på etableringsorterna.

- Det är glädjande att se att Julas starka utveckling fortsätter i Norge. Vi är offensiva och kan ha en fortsatt hög etableringstakt, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

De nya Julavaruhusen öppnar i Bergen, Gjövik, Fredrikstad och Kristiansund. Vid utgången av 2012 kommer det att finnas totalt 17 Julavaruhus i Norge.

- Vi närmar oss verklig landstäckning i Norge men vi tänker inte ge oss med det. Det kommer fler etableringar under nästa år, säger Joachim Frykberg.

Sedan Jula öppnade sitt första varuhus i Norge 2008 har utvecklingen gått starkt uppåt.

- Julas koncept är som klippt och skuret för den norska marknaden. Norrmän är hemmafixare och många har dessutom stuga på fjället eller egen båt, säger Karl-Johan Blank, koncernchef och delägare.

Först ut av de fyra kommande nyetableringarna är Norges andra stad Bergen (13 september).

- Bergen är en självklar etableringsort för Jula. Vi har nu hittat rätt läge för ett varuhus och tror stenhårt på handelsområdet Åsamyrane, säger Joachim Frykberg.

Efter Bergen följer sedan Gjövik, oktober, Fredrikstad, oktober, och Kristiansund, november.

Pressmeddelande från: Jula AB