Onsdagen den 22 augusti 2012

COOLPIX S800c – med Android™ och Wi-Fi

Idag lanserar Nikon Europe COOLPIX S800c, den kompakta kameran som levererar mer än perfekta foton. Kameran är försedd med operativsystemet Android[1] och ansluter till internet via Wi-Fi. Program kan lätt laddas ned från Google Play™, och tillgången till en värld fylld av fotoappar, appar för sociala medier samt spel är inte längre långt borta. Tack vare ett NIKKOR zoomobjektiv med 10x optisk zoom, bakbelyst CMOS-sensor på 16 MP och en högupplöst pekskärm på 8,7 cm (3,5 tum), har den också alla de fotograferingsfunktioner som behövs för att slippa valet mellan en snabb uppladdning och en bild i hög kvalitet.

- COOLPIX S800c är kameran som delar ditt sociala liv, spelar in filmer i full HD och tar fantastiska bilder till och med i svag belysning, t.ex. på en fest. Så fort du har något som du vill dela med dina vänner rör du bara vid skärmen för att ladda upp till Facebook, Twitter eller andra sociala medier, eller till fotoalbum online, säger Björn Nordgren, Nordisk produktchef på Nikon.

Android-kameran

Kameran COOLPIX S800c kan med sitt Android-operativsystem bli en komplett underhållningscentral. Ladda ner alla de senaste apparna från Google Play för att komma åt de senaste uppdateringarna som vännerna gjort i de sociala nätverken, få vägbeskrivningar och information om den plats du befinner dig på, eller spela spel på resan: möjligheterna är oändliga.

Foton att ”gilla”

För att garantera skarpa bilder i alla situationer har COOLPIX S800c utrustats med en ytterst känslig, bakbelyst CMOS-bildsensor, så att kameran även i svag eller extremt stark belysning kan fånga motivet utan problem. Samtidigt säkerställer bildhanteringssystemet EXPEED C2 och en överlägsen autofokus en snabb responstid.NIKKOR-objektivet med 10x optisk zoom, vidvinkel (25–250 mm) och ED-glas ger en överlägsen skärpa och färg oavsett situationen; om det gäller att zooma ut för att fånga hela motivet, eller att komma nära för att ta en porträttbild. En avancerad teknik för reducering av oskärpa minimerar samtidigt effekten av rörelser hos motivet, svag belysning och kameraskakningar.

En smart touch

Den antireflexbehandlade 8,7 cm (3,5 tum) stora OLED-pekskärmen (819 000 punkter) med ultrahög upplösning är lika känslig som de bästa smartphoneskärmarna och har en bred betraktningsvinkel som gör det enkelt och kul att använda S800c. Bläddra bland dina bilder och välj och redigera dem du vill vara kreativ med.

Andra viktiga funktioner

Dela din värld: anslut enkelt till Internet via Wi-Fi. Ladda upp bilder och filmer till sociala medier och webbplatser för lagring av foton, eller överför bilder direkt till smartphonen eller pekplattan.

myPicturetown.com: titta i fotogalleriet utan att vara ansluten till Internet. Ett program inbyggt i kameran gör det möjligt att ansluta direkt till Nikons Internetbaserade tjänst för lagring av foton.Inbyggd GPS: registrera den exakta positionen (latitud och longitud) där bilden togs, som en ”geotag” i bildinformationen (Exif). Kompatibel med alla Google-program som kräver GPS.

Film i full HD (1080p) med stereoljud: spela in de stora händelserna i livet utan problem. Använd den optiska zoomen på 10x med autofokus vid filmning, och HS-filmläget för att spela in film i slow- eller fastmotion med inspelningshastigheter på upp till 240 bps (VGA).

Optisk vibrationsreducering (VR): ta stabila bilder och filmer med hjälp av Nikons automatiska vibrationsreduceringsteknik, som motverkar effekterna av kameraskakning i realtid.

Detektering av rörelseoskärpa: hög ISO-känslighet (upp till 3200) för skarpare bilder i svag belysning. Rörelsedetektering kompenserar för rörelser hos kameran eller motivet. Best Shot Selector (BSS) väljer den skarpaste bilden från en snabb tagning på upp till 10 bilder i följd.

Bakgrundsbelysning med HDR ger detaljerade bilder av motiv med starka kontraster.

Enkelt Panorama 360°/180°: rör kameran vertikalt eller horisontellt för att skapa dynamiska panoramabilder.

Serietagningsläge: fotografera skarpa bilder med en hastighet på upp till 8,1 bps.

Internminne: 1,7 GB internminne för bilder och filmer, samt 680 MB för program. När du behöver mer utrymme är kameran kompatibel med SD-/SDHC-kort (upp till 32 GB).

COOLPIX S800c finns i fyra färger: silver, rött, vitt och svart, och säljs till ett rekommenderat butikspris på 3 990 kr inkl moms. Säljstart i butik är den 27 september.

Pressmeddelande från: Nikon