Onsdagen den 15 augusti 2012

När Hjo blir ”You” för en helg

I helgen förvandlas Hjo till ett England i miniatyr när den årliga Engelska helgen med tillhörande British Motor Meet äger rum. Från fredag 17 augusti till söndag 19 augusti blir det engelskt tema för hela slanten inklusive vänstertrafik, engelsk mat, engelska bilar och engelsk musik. Även uppvisning av den nya Morgan Plus 8 samt besök av Bosse ”Bildoktorn” Andersson, känd från TV, står på agendan.

Under tre dagar, från fredag till söndag, förvandlas trästaden Hjo till ett mini-England. Till och med trafiken är planerad att slå om till vänstertrafik utmed huvudgatan under vissa klockslag på lördagen. I övrigt bjuds engelsk musik när Beatlescoverbandet Liverpool spelar på Restaurang Frestelsen, det blir Beatlesutställning och tillhörande multi-mediashow, bilutställning med Engelska bilmärken och givetvis erbjuds engelsk mat på stadens restauranger där fish n’ chips är en given rätt. Kan det bli mera engelskt än så?

Ett annat och mycket uppskattat inslag tros bli besök av Bosse ”Bildoktorn” Andersson. ”Bosse Bildoktorn” är kanske mest känd från SVT. Bosse Andersson är bilmekaniker i grund, men har under åren blivit erkänd som skribent, författare och fotograf och kan det mesta i bilväg. Under lördagen den 18 augusti kommer han till Hjo för att ge tips och idéer om bilar.

”Dessutom är det oerhört glädjande att den nya Morgan Plus 8 kommer att visas upp”, säger Hans Örtlund - arrangör för den brittiska biluppställningen för fjärde året i rad. Morgan Plus 8 är en bil som aldrig tidigare visats i Sverige och utöver Hjo kommer bilen bara att visas för motorjournalister i Stockholm och Göteborg. Därtill kan besökare bland annat få chansen att se modellen Aston Martin DBS V8, som för övrigt är samma modell som visas i den klassiska i TV-serien ”Snobbar som jobbar”.

”Vi ser fram emot en väldigt lyckad och engelsk helg”, säger Dan Ahlqvist som är en av arrangörerna bakom den Engelska helgen.”Trots detta bjuder vi också på något riktigt svenskt – det blir traditionsenlig kräftskiva i hamnen på lördagskvällen”, fortsätter Dan. Helgen avslutas sedan med rally genom Hjo med omgivning följt av lunch uppe på Hökensås Golfklubb.

Pressmeddelande från: Hjo kommun