Måndagen den 13 augusti 2012

Sommarens sista "Musik på Slott och Herresäten"

Finstämt och intimt – från jazz och visa till psalmer och folkliga koraler. Margareta Bengtsson, tidigare medlem i The Real Group, har tillsammans med Mathias Algotsson gjort succé i Japan – nu väntar Skaraborg.

Margareta Bengtsson var i 22 år sopran i the Real Group och tilldelades 1997 1:a pris som “Bästa kvinnliga solist” av “The Choral Acapella society of America”. 2007 inledde hon en solokarriär och en rad framträdanden på olika festivaler, samt en lyckad turné till Japan samma år. Sedan dess har Margareta hunnit med att släppa flera skivor. Hon har under de senaste åren haft stora framgångar i sina samarbeten med bl.a. storband och körer samt personer som Elise Einarsdotter, Orphei Drängar och Musica Vitae. 2011 medverkade Margareta vid Rikmötets öppnande tillsammans med KFUM´s Kammarkör.

Mathias Algotsson har arbetat som pianist i olika sammanhang med artister och musiker såsom Barbara Hendricks, Rigmor Gustafsson och Georg Riedel för att nämna några. Med den egna trion har Mathias gjort två album för det Japanska bolaget Spice of life. I september 2009 släpptes den första skivan i helt eget namn i Sverige – trioalbumet ”New Traditions” som fått mycket fina recensioner och 2010 släpptes albumet “& Friends“. Han har spelat på Europas ledande scener såsom jazzfestivalerna i Nice och Montreux, Théâtre des Champs-Élysées och Olympia i Paris och även fått en mängd stipendier och priser genom åren, senast stipendiet ”Guldsaxen” instiftat av Arne Domnérus.

Allt mellan himmel och Jord är ett omväxlande program där Margareta och Mathias delar med sig av sitt fantastiska musikkunnande och gör musik tillsammans med klassiskt, visor, psalmer och folkliga koraler. En blandning av kända sånger och originalmusik och en konsert som garanterat ger en stor musikupplevelse.

Stora Bjurums Slott

Stora Bjurum har medeltida ursprung, men byggdes om i tidstypisk stil av Helgo Zettervall i slutet av 1800-talet. Med sina 2000 hektar är Stora Bjurum ett av länets största gods. Förr odlades potatis för brännvinstillverkning på ägorna och nu gäller mjölk- och köttproduktion. Detta är första gången det hålls konsert i slottet så det är ett bra tillfälle att komma intill i en spännande miljö.

Stora Bjurums Slott utanför Skara den 18 augusti med start 19:00