Torsdagen den 9 augusti 2012

Historisk utveckling kring Råbäcks Hamn på Kinnekulle

På lördag (11/8) klockan 17:00 avslutas sommarens utvecklingsprojekt i Råbäcks Hamn. I samarbete mellan det sociala företaget Hållbart Avstamp, Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri, föreningen NAV (Nätverket för arbetslivsmuseum i Västra Götaland) samt Västra Götalandsregionen har ett utvecklingsprojekt genomförts som visar hur modern teknik och ungdomars engagemang och nytänkande kan tillgängliggöra vår kulturskatt på ett spännande sätt.

Projektledare har varit Maja Göransson, som studerar kulturantropologi vid Uppsala universitet, men fanns med i Råbäcks Hamn redan för fyra år sedan när feriearbetande ungdomar för första gången guidade turister i stenhuggeriet. Årets projekt har bl a inneburit att en idé väckts till liv om hur kalkbränningen på Kinnekulle, som en gång var en mycket betydelsefull näring, på ett enkelt sätt kan visas upp för besökare. På lördag genomförs en demonstration av hur detta kan se ut och besökare kan få testa den nya virituella vandringen.

Utöver demonstration av och test av den nya NATUR - KULTUR - GEOLOGI vandringen anordnas också en "Grill and Chill" aktivitet med levande musik, tipspromenad, grillning och en del andra aktiviteter. Stenhuggeriet är naturligtvis också öppet och visas i full drift.

Pressmeddelande från: Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri