Onsdagen den 1 augusti 2012

Ostindiefararen Götheborg på väg hem efter en lyckad Europaturné

I söndags vid 21-tiden lämnade Ostindiefararen Götheborg Bremerhaven i Tyskland efter en mycket lyckad turné som har lockat närmare 40 000 besökare i tre länder. Skeppet är nu på väg tillbaka till Göteborg där man kommer att ligga vid Stenpiren mellan den 3 – 26 augusti.

Efter en veckans segling från Brest i Frankrike kom Ostindiefararen Götheborg fram till Bremerhaven i Tyskland den 25 juli och har sedan dess deltagit i Bremerhaven Festival Week, ett evenemang som arrangeras varje år.
– European Tour 2012 hade inte kunnat avslutas på ett bättre sätt, säger Emanuel Persson, Expeditionsledare för Ostindiefararen Götheborg. Här i Bremerhaven har vi varit huvud-attraktionen och intresset från allmänheten och media har varit mycket stort.

Lördag kväll den 28 juli sände den tyska tv kanalen, Radio Bremen, live från kajen nedanför skeppet och förutom ett långt inslag från Götheborg så sjöng även en av besättningsmännen, Per Strängberg som också är gitarrist och sångare i bandet Immanu El, live från relingen.
– Det känns fantastiskt att Ostindiefararen Götheborg vill använda mig och min musik vid sådana här tillfällen, säger musikern Per Strängberg. Att få möjligheten att sjunga min egenskrivna musik i tysk nationell tv och dessutom få möjligheten att förknippas med Ostindiefararens varumärke är väldigt värdefullt. Hela projektet ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Seglatsen tillbaka till Göteborg beräknas ta fem dagar och skeppet kommer att lägga till vid Stenpiren i centrala Göteborg den 3 augusti klockan 17.00. Där kommer man sedan att ligga i fyra veckor, fram till och med den 26 augusti då man kommer att gå tillbaka till hemmapiren på Eriksberg. För nästa år väntas en längre turné på cirka fyra månader och redan nu har det kommit in förfrågningar från intresserade städer runt om i Europa.


Pressmeddelande från: SOIC