Fredagen den 13 april 2012

Eddie Meduza - Debutplattan som floppade - etta på topplistan efter 37 år!

När Errol "Eddie Meduza" Norstedt spelade in sitt debutalbum "Errol" på CBS 1975 kunde han nog inte i sin vildaste fantasi tänka sig att albumet 37 år senare skulle ligga etta på den svenska topplistan. i synnerhet eftersom skivan floppade totalt vid releasen och inte sålde fler än 250 exemplar.

Skivan "Errol" spelades in med ett gäng riktigt meriterade studiorävar som t.ex Ola Brunkert, Roger Palm och Henkan Henriksson som på sina meritlistor bland annat spelat med Abba och Magnus Uggla bara för att nämna två artister. Men ödet ville något annat med skivan, och den floppade totalt.

Efter 37 år i källaren hos Sony Music plockades mastern fram och släpptes på CD vilket visade sig vara ett bra beslut. Skivan klättrade nämligen ända upp till första platsen på den svenska topplistans Midprice-lista över skivor som inte ligger i fullpris!

- Givetvis är det fantastiskt roligt att få ge ut skivan igen efter alla dessa år, säger Pär Winberg som ansvarat för återutgivningen. Dels för att den visar en helt annan sida av Eddies musik. En sida där han bevisade vilken talang han var som låtskrivare och sångare. Många tror att han bara sjungit "under bältet"-låtar och om att supa och dels för att skivan har varit så himla svår att få tag på. Den har sålts för över 2000 kronor på auktioner, berättar Pär.
- Synd bara att han inte själv fick uppleva den här succén...

Under sommaren öppnar det ett Eddie Meduza-museum i Tidaholm

Pressmeddelande från: Atenzia Records