««  Till ettan    ««  Till nyhetsarkivet  

[ 030111 ]
Årets Varabo 2002 blev Sivan

Ni som besökt marknadsdagarna på Falkängen under sommaren eller fjolårets julmässa gjorde säkert bekantskap med Sivan Johansson där hon stod och bjöd på smakprov bland sina välsmakande ostar.

Sivans ost är ett välkänt begrepp inte bara i Varatrakten och de angränsande kommunerna utan även hos många av landets främsta krogar. Hennes ostar har även funnits med på EU-middagar i Bryssel och saluhallen i Stockholm vill köpa in så mycket ost som de kan få, men dit vill inte Sivan sälja.

Massmedia har vid ett flertal tillfällen uppmärksammat Sivna och hennes ostar och hon är väl nu lite av en rikskändis, kanske ett TV reportage snart vore på sin plats.

I snart 20 år, tre dagar i veckan står hon med sin ostvagn på torget i Vara och säljer lagrade ostar som knappast går att få tag på någon annanstans, hon har ostar för alla smaker och den som är svag för ostar med riktigt "bett" i skall genast bege sig till Sivan. Allt emellan beger hon sig ut i bygden på olika marknader och säljer och hon är som tidigare nämnts en trogen försäljare på Falkängen i Hällekis.

Nu har hon med rätta blivit utsedd till årets Varabo år 2002 då hon med sina ostar placerat Vara och Skaraborg på den gastronomiska kartan.