Artikeln publicerad: 091129
Cecilia toppar listan för (M) i Skaraborg: vann med 74 % sin topplaceringen!



- Jag är oerhört ödmjuk inför det enormt starka förtroende som moderaternas nomineringsstämma i Skaraborg gett mig. Med ett förstärkt provvalsresultat från medlemmarna i ryggen har nu de 100 ombuden på stämman förstärkt det förtroendet. Förtroende är färskvara, och måste hela tiden återvinnas.

Det sa Cecilia Widegren, personvald riksdagsledamot för Skaraborg, i en kommentar till moderaternas nomineringsstämma i Skövde på lördagen.

Cecilia Widegren, Vara, erhöll 74 procent i första omgången, där 6 toppkandidater kandiderade om första platsen i direkt rangordnande omröstning med mentometerknappar. De 100 ombuden var föreningarnas representanter från Skaraborgs 15 kommuner. Detta är en av de hittills starkaste förtroende som en toppkandidat fått på en moderat riksdagsvalsedel i landet, i en direkt rangordnande omröstning.

- Skaraborgarna förväntar sig att deras representant kontinuerligt är i deras vardag - lyssnande, samtalande och agerar i deras viktiga frågor. Det är bara genom att varje vecka vara ute i Skaraborgs 15 kommuner, för att hela tiden ha ett öra i den skaraborgska myllan, som man kan vara en fortsatt stark röst för skaraborgarna i riksdagen. Jag kavlar nu upp ärmarna för att fortsätta det viktiga arbetet för att återigen vinna förtroende för moderaternas politik.

Moderaternas riksdagsvalsedel för Skaraborg

  1. Cecilia Widegren, riksdagsledamot, Vara
  2. Sten Bergheden, riksdagsledamot, Mariestad
  3. Lars Elinderson, riksdagsledamot, Falköping
  4. Joachim Grundin, partiombudsman, Skara
  5. Charlotte Nordström, kommunalråd, Skara
  6. Anna Danielsbacka, lärare, Karlsborg

FAKTA:
Cecilia Widegren, 36 år, från Norra Vånga, Skaraborg. Cecilia är personvald riksdagsledamot med 12,88 % ; 4827 kryss; vilket är ett av de starkaste resultaten i moderaterna efter partiledaren Fredrik Reinfeldt. Cecilia är sedan tre år moderaternas gruppledare och socialpolitiska talesperson. Cecilia är även vald till moderaternas förtroenderåd, moderaternas beslutande organ varje vecka - tisdag kl. 14.00. Cecilia är den första Skaraborgaren i moderaternas förtroenderåd sedan Ivar Virgin den äldre för 35 år sedan satt i förtroenderådet. Cecilia vann medlemmarnas provval som är rådgivande inför fastställande av valsedeln med 2158 poäng, ett fördubblat ökat förtroende från senaste omröstningen. g, ett fördubblat ökat förtroende från senaste omröstningen.

Pressmeddelande från: Moderaterna