Artikeln publicerad: 091127
Intresset för att handla miljövänligt ökar snabbt i Sverige

I en attitydundersökning från Naturvårdsverket väljer allt fler att köpa varor och tjänster av företag som arbetar aktivt för att minska klimatförändringarna. Intresset märks också hos En lagom dos grönt .se – ett gratis nyhetsbrev på nätet som testar gröna produkter – där antalet prenumeranter under hösten ökat med 45% per månad.

– Det är fantastiskt att intresset är så stort och att så många vill förändra sina köpbeteenden, säger Elin Wickström som startat nyhetsbrevet tillsammans med Per Grankvist.
– Vi startade En lagom dos grönt .se eftersom vi själva tyckte det var svårt att hitta bra och lättillgängliga köpråd om gröna produkter. Det finns visserligen många bloggar och tidningar som skriver om nya miljövänliga produkter men ingen som faktiskt löpande testar produkterna och ger råd om vad som är bäst.

Sedan starten 2008 har En lagom dos grönt.se lockat tusentals prenumeranter men under de senaste månaderna har intresset för att få tips på hur man kan leva lite grönare exploderat. Antalet prenumeranter på nyhetsbrevet ökar just nu med 45 % per månad och på Facebook är En lagom dos grönt.se den just nu snabbast ökande konsumentrörelsen för miljövänliga produkter i Sverige och har fått nästan tusen fans på bara några veckor.

Att konsumenter vill ha konkreta och enkla tips för att leva miljövänligare ligger i tiden. När hippa trendsajten Trendwatching.com nyligen listade de tio största trenderna inför 2010 hamnade ”Eco-Easy” på sjunde plats.

– En del av En lagom dos grönt.se’s framgång tror vi ligger i den pekpinne-fria attityden. Vi vill visa att det inte bara är lätt att handla grönt, utan också göra det roligt, säger Per Grankvist och fortsätter: – En lagom dos grönt.se vänder sig till det vi kallar ”ljusgröna konsumenter”, människor som försöker ta gröna beslut i vardagen men inte är fanatiker. Vi hjälper dem genom att tipsa om bra, snygga och coola gröna produkter som vi faktiskt testat. Och så visar vi var man som konsument kan hitta dem.

De senaste månaderna har En lagom dos grönt .se testat bland annat energisnåla lampor, underkläder, buljong, hudvårdsprodukter för barn, shoppingkassar och olivolja.

En lagom dos grönt.se finns på www.enlagomdosgront.se

Pressmeddelande från: En lagom dos grönt.se