Artikeln publicerad: 091126
Miljöpriset till Broddetorps miljökommitté

Falköpings kommuns miljöpris 2009 tilldelas Broddetorportens intresseförenings miljökommitté för sitt ideella engagemang och stora intresse för miljöfrågor samt för sitt aktiva arbete för en hållbar utveckling. Miljökommittén har även ett starkt fokus på att öka förståelsen och göra fler människor medvetna i dessa viktiga frågor. Miljöpriset är på 10 000 kr.

Miljökommittén har som mål att hitta hållbara livsalternativ, lära och inspirera både sig själva och andra, söka livskvalitet, ha roligt och skapa gemenskap, folkbilda och medvetandegöra samt arbeta för förändring som gör ett hållbart liv möjligt.

Miljökommittén bildades 2006 och finns inom Broddetorportens intresseförening. Kommittén arbetar med olika inriktningar inom miljöområdet och består idag av Birgitta Hedström, Berit Modin och Åsa Larm Larsson.

- En viktig del i att skapa en hållbar utveckling är att medvetenheten och förståelsen ökar på lokal nivå och att varje person är aktiv i sin vardag. Det är precis vad Miljökommittén i Broddetorp jobbar med och därför känns det väldigt roligt att ge 2009 års miljöpris till just dem, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Eriksson.

Under 2009 har kommittén initierat möten med bland andra Västtrafik för att försöka få till stånd bättre busstider för pendling till Falköping, Skövde och Skara. Resultatet har blivit att ortens befolkning idag kan åka buss i större utsträckning till och från jobbet, oavsett i vilken kommun man jobbar. Kommittén har även anordnat en lokal energidag, Av egen kraft, där de bjöd in olika föreläsare och företag som på olika sätt arbetar med hållbar energi. Under november 2009 har de även anordnat en filmkväll om GMO.

Miljöpriset på 10 000 kr delas ut varje år för att uppmärksamma och belöna en enskild person, förening, organisation eller ett företag i Falköpings kommun som i aktiv handling skapar en hållbar utveckling.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun