Artikeln publicerad: 091123
Advent i Kinnekulle Församling



På söndag inleds det nya kyrkoåret med gudstjänstfirande i såväl Forshem som Medelplana. I bägge kyrkorna medverkar körer denna dag. I förmiddagsgudstjänsten i Forshems kyrka medverkar Kinnekullekören under ledning av Åsa Rådmark. Traditionella adventssånger framförs, som tex Hosianna, Dotter Sion, Gören portarne höga samt Sjung Hosianna av Henry Purcell.

Medelplana kyrka gästas för tionde året i rad av Pingstkyrkans kör från Lidköping. Det blir ett dubbelt jubileum, eftersom kören dessutom firar 25-årsjubileum i höst. Under söndagskvällens musikgudstjänst går kören in i procession sjungande Bereden väg. Därefter framförs kända och älskade adventssånger, men även nyare sånger finns på repertoaren. Marthin Pettersson spelar trumpet till både psalmer och kör. Kören leds av kantor Margareta Johansson, som även spelar orgel. Gudstjänsten avslutas med Adams Den heliga staden med Stina Vernersson som solist.

Båda gudstjänsterna på 1:a söndagen i Advent leds av kh Falkenberg som uppehåller sig kring temat Ett nådens år. Att gå in i ett nytt år är både spännande och tankeväckande, man rannsakar sig själv över hur livet har varit och sin egen insats under året som gått. Samtidigt som man ser framåt med förväntan och förhoppningsvis glädje mot adventstiden och allt det som väntar inför julen.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling