Artikeln publicerad: 091117
Rivstart för Trädgårdsstaden

27 av 31 tomter fördelade i nya stadsdelen

Skövdes nya stadsdel har fått en rivstart. Intresset för villatomter i Trädgårdsstaden överträffar alla förväntningar.
- Vi har fördelat 27 av 31 tomter. Det är mycket bra, säger Lennart Torstensson på Näring- och samhällsbyggnadsenheten.

Den 5 november släpptes 31 tomter i Trädgårdsstaden. Under de senaste två veckorna har de intresserade intensifierat sina besök i den nya stadsdelen för att skapa sig en uppfattning om tomternas läge och möjligheter.
- Att köpa tomt och bygga en villa är ett stort beslut. Det är viktigt att göra en noggrann undersökning av hur tomterna ligger i förhållande till grannar, tillkommande verksamheter och inte minst läget i förhållande till solen, kommenterar Lennart Torstensson och konstaterar samtidigt att Informationskontoret som öppnades i Trädgårdsstaden väl fyllde sin funktion.
- Vi har haft besök av och diskuterat med många av dem som lämnat in intresseanmälan. Det har varit mycket uppskattat, bekräftar Lennart Torstensson.

Vid dagens tomtfördelning konstaterades att 30 intresseanmälan lämnats in. 27 av dessa har tilldelats en tomt.
- Det är en rivstart för området. Vi kommer nu att sammanställa informationsmaterial, bland annat förslag till köpeavtal, och skicka materialet per post till dem som tilldelats en tomt, förklarar Lennart Torstensson.
Trädgårdsstaden i Skövde

Skövde har sedan länge passerat 50 000 invånare och har siktet inställt på 55 000. För att möta efterfrågan på olika former av boende bygger vi nu en helt ny stadsdel. I den inledande Etapp 1a släpper kommunen 31 villatomter till den egna tomtkön. Därtill kommer ytterligare ett 70-tal bostäder i form av radhus, parhus och villor som färdigställs och säljs av entreprenörer. Helt färdigställd kommer Trädgårdsstaden att ge plats åt totalt 1 200 bostäder, 4 000 människor, handel och olika former av kommunal service..

Pressmeddelande från: Skövde Kommun