Artikeln publicerad: 091117
Raketer och flygande kor

Lill-Sven minns: "Det var ganska orättvist när jag var liten för det fanns inget dagis jag kunde gå på. Men å andra sidan var det ganska rättvist för då kunde jag gå upp till farfar nästan hur mycket jag ville. Och det ville jag för han tyckte om mig och vi lekte som två kompisar."

Det kommer en dag när man upptäcker att det finns saker som finns men inte syns. Är Lyckan trekantig eller fyrkantig? Vilken färg har Längtan? Hur ser den där Kärleken egentligen ut? Hur kastar man ett getöga? Vad blir man när man är död? En ängel eller en blomma eller en ko - en flygande ko kanske? Lill-Sven har många funderingar och farfar Stor-Sven har de flesta svaren men inte alla och då får Lill-Sven fundera på egen hand - och som han gör det, oj oj oj, för Lill-Sven han har fantasi så att det räcker och blir över...

En poetisk, filosofisk och hejdlöst rolig berättelse om en vänskap, som aldrig kan dö.

Av: Sven Wagelin-Challis & Christer Dahl
Regi: Christer Dahl
Dockor & scenbild: Annika Arnell
Kostym: Inkan Aigner
Musik: Leif Hultquist
Medverkande: Sven Wagelin-Challis

Familjeföreställning med målgrupp 3-8 år

Om Dockteatern Tittut

Dockteatern Tittut är världens första och äldsta teater för smååringar ( två år och uppåt). Dockteatern Tittut grundades 1977 och har fram till idag spelat 28 olika pjäser och gett nästan 12 000 föreställningar för ca 800 000 åskådare.

Dockteatern Tittuts föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. "Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små."

Dockteatern Tittuts berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. "Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död - men på ett småårigt vis."