Artikeln publicerad: 091116
Värme och gemenskap!



Måndagen den 16 november går startskottet för Röda Korsets julkampanj, som ska hjälpa till att skapa medmänskligt stöd i Sverige. Tillsammans kan vi byta ensamhet mot gemenskap.

Varje dag hjälper rödakorsare till att byta ensamhet mot gemenskap. Fler frivilliga behövs för att kunna bidra till ett medmänskligare Sverige, fler som besöker äldre och sörjande, fler som gör sjukhusbesöket lite tryggare. Just nu utvecklas ny verksamhet för ensamkommande flyktingbarn i regionens mottagarkommuner. Pengarna som samlas in i kampanjen går till att rekrytera frivilliga och att utveckla och stödja det sociala arbetet i Sverige.

- Vårt mål är att samla in 1,4 miljoner kronor i Västra Götaland och rekrytera fler frivilliga till Röda Korset. Det är också viktigt att vi får visa vad vi gör i Sverige under kampanjen och i år lyfter vi fram besöksverksamheten. Tusentals frivilliga gör en viktig insats för någon annan medmänniska och de känner ofta också att deras egen tillvaro blir mer meningsfull, säger regionchef Gisela Flood.

Under de två senaste åren har Röda Korsets julkampanjer sålt kramar, som symboler för den värme och gemenskap som den sociala verksamheten sprider runt om i landet.

- Så här i influensatider byter vi kramen och plockar fram en julklapp i stället - en paket som kan ges bort tom som en symbol för gåvan till Röda Korset eller också fyllas med en personlig gåva.

Svenska Röda Korset ska samla in 25 miljoner kronor under Julkampanjen.

Pressmeddelande från: Röda Korset