Artikeln publicerad: 091113
Åre utvecklar Hästturismen



Campus Åre ansöker hos Yrkes Högskolemyndigheten om att få starta en utbildning för dem som vill skapa och sälja hästupplevelser - Hästturism. Utbildningen bygger på drygt 10 års erfarenheter av genomförda Hästguideutbildningar och har anpassats till de krav som kunder ställer på en bra hästupplevelse.

Utbildningen har ett gott samarbete med hästbranschen och har ett stort nätverk av hästföretagare från norr till söder där studenterna kan hitta lämpliga företag att genomföra sin arbetsplatsförlagda utbildning. Detta nätverk är en viktig resurs i utvecklandet av den nya utbildningen.

"Vi vet att det krävs ett brett kunnande och hög spetskompetens för att utveckla ett bra hästturismföretag. Därför skapar vi nu en utbildningsmodell som föhoppningsvis passar även de som redan har en verksamhet eller är på gång att starta. Utbildningen går på deltid och kommer att ges i ämnesblock där distansuppgifter varvas med gemensamma träffar. Har du mycket erfarenhet sedan tidigare skall du dessutom kunna tentera av ett eller flera block och fortfarande få en yrkeshögskole examen."berättar Jonas Brunnermyr utbildningsledare före Hästturismutbildningen.

Pressmeddelande från: Campus Åre