Artikeln publicerad: 091113
Irländsk julmusik i Husaby



Snart är det adventstid och vi längtar efter ljus och julsånger. December är många körers tuffaste - och roligaste - tid på hela året. Årets julkonsert kommer att bli något alldeles särskilt för fem körer i Nödinge, Lerum, Husaby (Götene), Hedekas (Munkedal) och Tjörn. Här kommer publiken att förtrollas av vacker irländsk julmusik när en lokal kör tillsammans med bandet West of Eden framför konserten Celtic Christmas. Nu repar alla sångare för fullt, både själva och med bandet.

Celtic Christmas är West of Edens stora julprojekt. I december ger sig dessutom bandet ut på turné för att tillsammans med flera lokala körer ge härliga julkonserter i irländsk tradition. West of Eden är ett välkänt göteborgsband som skriver egna låtar med stark inspiration från keltisk musik. De har turnerat i flera länder och till och med spelat på Irland, där de keltiska tonerna i kombination med svensk popmusik verkligen gick hem.

Inför julen 2007 inledde West of Eden samarbete med flera körer (Haga Motettkör och Anúna, en av Irlands bästa körer) för att kunna göra en riktigt häftig julkonsert, självklart med utgångspunkt i keltisk musik. Konserten var så bra att det kändes helt rätt att göra om det 2008. Tillsammans med Musik i Väst ger nu West of Eden körer i Västra Götaland en unik möjlighet att bjuda in till årets bästa julkonsert, och dessutom på hemmaplan. Bandet hjälper kören med att hitta rätt känsla, ger massor med inspiration, nyskrivna körarrangemang och alla noter inför repetitionerna. Och vid konserterna står hela bandet tillsammans med kören på scenen.

Pressmeddelande från: Musik i Väst