Artikeln publicerad: 091112
Götene föredöme bland Skaraborgskommunerna

Götene kommun har idag av Skattebetalarnas Förening utsetts till ett föredöme för kommunerna i Skaraborgsregionen. Priset delades ut på Inspirationsdagen i Skövde och togs emot av Bo Bergsten, kommunstyrelseordförande i Götene.

- Götene är den kommun som i första hand förtjänar att lyftas fram som ett föredöme bland Skaraborgskommunerna. Anledningen är att kommunen har ovanligt effektiva verksamheter, vilket visar att ansvarstagande med skattemedel ligger i fokus för den kommunala administrationen, sa Skattebetalarnas vd Robert Gidehag i motiveringen.

- Jag tackar så hemskt mycket för uppmärksamheten, och det är naturligtvis hela vår personal som ska ha den äran, sa Bo Bergsten. Jag har lyssnat mycket noga på vad som är framgångsfaktorer i det som har sagts här på Inspirationsdagen. Mycket av detta gäller i vår kommun. Vi fattar besluten nära personalen har och klara riktlinjer.

- Hela tiden har vi projekt på gång för att effektiviserar vår verksamhet. Vi måste självklart se över verksamheten, hela tiden jämföra oss med andra och göra förändringar. Vår äldreomvårdnad och grundskolan ligger i topp samtidigt som det finns andra verksamheter som vi behöver jobbar vidare med, sa Bo Bergsten.

Som inspiratörer på Inspirationsdagen i Skövde medverkade Lena Bjurgård Bränfeldt, förvaltningschef på Omsorgsförvaltningen i Skara och Ulf Lindskog, grundare av det privata vårdföretaget Ulfab i Göteborg.

Pressmeddelande från: Götene Kommun