Artikeln publicerad: 091110
Moderaterna accepterar ingen 1+1 väg på E20

- Om E20 byggs ut till 1+1 väg i avvaktan på en eventuellt ny framtida sträckning om 25 år, läggs en stor hämsko, inte bara på Skaraborgs utan på hela Sveriges utveckling för en lång tid framöver. Vår uppfattning är att E20 måste byggas ut till motorväg eller minst fyrfältsväg och vi noterar att de kommuner som är närmast berörda av en utbyggnad av E20, är ytterst tveksamma till 1+1 körfält i sina yttranden över förstudien. Det säger Johnny Magnusson (M) vice ordförande i Regionstyrelsen och gruppledare för moderaterna i Västra Götalandsregionen i en kommentar till regionstyrelsens yttrande över förstudien för sträckan Skara - Lilla Moholm.

- I förstudien föreslås 1+1 väg på två stycken 4 km långa sträckor. Därmed glömmer man framkomligheten där långsamgående trafik kommer blandas med traktorer, godstransporter och personbilar. Och om inte godsflödet på E20 fungerar kommer hela den svenska produktionen och möjligheten att generera arbetstillfällen, tillväxt och välfärd drabbas. Att sträckor av E20 byggs ut till 1+1 väg är därför oacceptabelt, fortsätter Magnusson (M).

- Västra Götalandsregionen har tidigare yttrat sig angående målstandarden för E20 då man anfört att E20 måste byggas ut till minst fyrfältsväg alternativt motorväg med hög hastighetsstandard. Vi moderater står fast vid denna målsättning. En lägre ambitionsnivå är oacceptabel, avslutar Magnusson (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna i Västra Götalandsregionen