Artikeln publicerad: 091109
Här kommer alla känslorna… Interaktiv konsert för skolelever i Skara



Hela klassen är med och skapar när två av Sveriges främsta unga kvinnliga musiker besöker grundskolor i Skara den 11 och 12 november. Eleverna får vara med om att se en låt växa fram - allt som behövs är kreativitet, en loopmaskin och elevernas egna tankar om att vara ensam, kär, avundsjuk, glad, rädd eller ledsen.

Skolorna har i förväg fått elevmaterial som på olika sätt stimulerar till skrivande på temat känslor. Resultatet av elevernas skaparprocess - låttexter, dikter eller andra reflektioner - används sedan när Lisa Östergren och Josefine Lindstrand tillsammans med klassen snickrar ihop en låt.

Efter workshopen blir det konsert för en större publik. Lisa och Josefine spelar sin finurliga egenkomponerade musik som de framför på piano, gitarr, klockspel, melodika och virveltrummor. Alla låtar handlar om olika slags känslor. Ibland blir det ösigt, ibland blir det skört, ibland blir det mysigt och ibland bara fint!

Ett nytt projekt i Musik i Västs framgångsrika serie interaktiva allsångskonserter, med två av Sveriges främsta unga musiker: Josefine Lindstrand (vinnare av Jazz in Sweden 2009) och Lisa Östergren (soloartist, producent och bandledare som också jobbat med Sven-Bertil Taube, Carola mfl).

Pressmeddelande från: Musik i Väst