Artikeln publicerad: 091107
En hälsning från Argentina

Ett av "husen" där barnen bor

När Hällekis Samhällsförening tillsammans med sånggruppen Gråsparvarna anordnade cafékväll i Folkets hus i Hällekis i oktober samlades det in pengar till vattencisterner i Argentina där Lena Johansson verkar, nu har Lena skrivit några rader som tack.

Ett stort tack till ansvariga för Hällekis Samhällsföreningen, Gråsparvarna och alla ni som var med på cafékvällen, det var en stor överraskning att ni tänker på oss här i Argentina och tack för den stora summan ni samlat in, den kommer att bli till stor nytta och glädje.

Kan gärna dela med mig lite av värmen härifrån, här finns den i överflöd och då är ju törsten nåt som verkligen gör sej gällande. Brukar säga att jag skulle kunna gå omkring med nån slags "dropp" för jag är törstig jämt….

Vattnet som man måste hämta 7 km bort

Jag sammanfattar kort om hur långt vi kommit i planerna den nya vattencistern i Cañita. Vi har nu sammanställt en lista på allt material som behövs, brunnen ska rymma ca 8000 lit och en av indianerna som lärt sej muraryrket och skall få ansvaret att leda bygget. Det behövs också en del medhjälpare som skall få en liten slant per dag så ni ser att pengarna kommer att användas på fler sätt. Tegel köper vi i trakten då det finns en del som arbetar med detta och är rejält fattiga.

Skolan

Under några månader kommer jag nu också att hjälpa till med skolmaten på en plats på andra sidan floden som jag besökte för en tid sedan. När vi var där fick barnen kvällsmat, den brukar inte räcka till men nu hade korna kalvat så det blev kokt mjölk med ris i.

Här lagar Betty mat.

Samma dag vi lämnade familjen och internatet där det då fanns ca 20-25 barn lagade Betty soppa. Där stod hon med en enda liten potatis, det var den enda som fanns, hjälpen till skolmaten räcker inte alls hela månaden, långt därifrån.

En kram från ett varmt Tartagal och en tacksam Lena J


På Lenas hemsida www.lenajo.se kan du läsa mer om hennes arbete i Argentina.