Artikeln publicerad: 091107
Julmarknadsvecka på Falkängen inleddes idag

I Folkets Hus kunde man köpa julgodis om man inte känner för att göra det själv.

I Hällekis har det under dagen varit nästan 10 grader varmt med en och annan solglimt då och då, det ger väl knappast några större associationer till julen men hur som helst så startade Julmarknaden på Falkängen och kommer att pågå fram till nästa söndag med öppethållande varje dag.

Julbock i halm är säkert något som finns i de flesta hem.

Besökarna kommer att känna igen sig från tidigare år då allt följer i stort sett samma mönster, även många av säljarna är samma som besökt marknaden under tidigare julmässor men en och annan ny har också hittat hit. Totalt rör det sig om ett 80-tal utställare och hantverkare.

Forshems Scoutkås sålde glögg och korv samt lotter.

Det är det vanliga utbudet när det gäller julmarknader med tomtar, allehanda prydnads- och dekorations attiraljer, julgodis, pepparkakor, glögg, korvar och ostar m.m. I de olika butikerna på Falkängen hittar du säljare och hantverkare med ett stort utbud av varor som på ett eller annat sätt är förknippat med julen, säkert hittar du något som skulle passa som julklapp.

Sivans delikata ostar fanns för provsmak och inköp och även Sivans nyutkomna ostbok fanns tilll försäljning.

Under den kommande veckan anordnas även lite andra aktiviteter i samband med Julmarknaden, bl.a. möjlighet att prova på glasfusing, där man smälter samman olikfärgade glas och metaller till effektfulla och personliga smycken. Det blir även en berättarkväll i kaffestugan om jularna och traditionerna förr i tiden på Falkängen, flera äldre Hällekisbor medverkar och berättar minnen.

Mia på Falkängens kaffestuga hade fullt upp med att servera fika till alla gäster.

För den yngre generationen finns det en tomteverkstad i Folkets Hus under helgerna där man kan julpyssla och lämna sin önskelista till tomten.

Julpyssel i tomteverkstaden

Julmarknaden på Falkängen i Hällekis är öppen dagligen 10.00 - 18.00 från lördagen den 7 nov till söndagen den 15 nov.