Artikeln publicerad: 091106
Fujita Piano Trio bjuder på klassisk direktkontakt



När du läser om dem kan du tro att det bara handlar om image. När du ser och hör dem förstår du vad otroligt mycket mer det tillför. De tre systrarna Fujita spelar nämligen (nästan) alltid utantill - något som är ytterst ovanligt bland kammarensembler. Inga noter är i vägen, vare sig för tekniken, samspelet, spontaniteten eller publiken.

De tre japanska systrarna Fujita har spelat tillsammans hela sina liv, så att påstå att de är samspelta är en underdrift. De är alla tre eftertraktade solister med egna karriärer, men den gemensamma pianotrion är en hjärtesak. Här kan Arisa (violin), Megumi (piano) och Honoka (cello) förenas i en gemensam vision, där lusten till musiken är lika viktig som skickligheten.

Fujita Piano Trio spelar vanligtvis alla verk utan noter, något som ger dem total frihet att lyssna till varandras insatser, att nyansera, följa och ta plats utan att vara bundna till ett antal prickar och instruktioner på notbladen, kort sagt att musicera på högsta möjliga nivå.

Trion gjorde en hyllad debut i Wigmore Hall 1999 och har turnerat världen över sedan dess.

Turnén för Musik i Väst hösten 2009 innehåller musik av jubilarerna Joseph Haydn (död 1809) och Felix Mendelssohn (född samma år) samt den svenska tonsättaren Elfrida Andrée.

Musik i Väst-turné

  • 14 november 19.00 Gerlesborgsskolan,Hamburgsund
  • 15 november 18.00 Missionskyrkan, Lidköping
  • 19 november 19.00 Immanuelskyrkan, Borås
  • 21 november 17.00 Christinae kyrka, Alingsås
  • 22 november 18.00 Folkets Hus, Vänersborg

Pressmeddelande från: Musik i Väst