Artikeln publicerad: 091105
Skövde Storband med gäster kommer till Götene



Nästa söndag den 15 november blir det storbandsjazz i Götene. Då kommer Skövde storband på besök och med sig har man kören Low Ladies och solisten Kati Mäki.

Skövde Storband bildades 1971 av ett gäng spelsugna musiker. Snart började bandet ge konserter och under åren har de flesta stora sångare och musiker varit gäster. Repertoaren inkluderar jazz, visor och standards ur den amerikanska sångboken i äkta Frank Sinatra-stil.



Kati Mäki föddes i Finland och började skriva musik och sjunga i unga år. 1995 flyttade hon till London för att studera sång, drama och dans. Under sin tid i London framträdde hon både i TV och radio och hade en egen jazztrio, The Kati Mäki Trio. 2002 flyttade Kati till Stockholm och med en färsk musikpedagog-examen i bagaget har hon just flyttat till Skövde.



Low Ladies består av nio riktigt låga andraaltar som bestämt sig för att trotsa naturlagarna och sjunga fyrstämmigt. Namnet anspelar alltså på damernas röstläge, inte på deras moral. Gruppen har varit verksam sedan 1995 i denna konstellation och betydligt längre i moderkören DISSkanten.

Både Kati Mäki och Low Ladies har gjort flera uppskattade konserter tillsammans med Skövde Storband runt om i Skaraborg. Skövde Storband har tidigare gästat Götene och ser fram emot ett återseende av den trogna storbandspubliken som finns här omkring.

Pressmeddelande från: Götene kommun