Artikeln publicerad: 091103
Paroc bygger stor julbock i stenull

– Airis-projektet förgyller ”Stad i ljus” på Hertig Johans torg i Skövde

För sex månader sedan startade Paroc Skövde samarbete med Tillt som resulterat i att personalen ska bygga en 5 meter hög julbock i stenull som ska pryda Hertig Johans torg i Skövde under ”Stad i ljus”. Det är bildkonstnären Barbara Ekström från Göteborg som har lett arbetet och nu lägger man den sista handen på bocken.

– Sex månader med Tillt har gått fort. Vi har hunnit med många spännande projekt och jag tycker att vi har lyckats med våra mål att öka ”vi-känslan” genom att bland annat skapa bättre kommunikation mellan individerna, öka stoltheten över att arbeta i ett miljöfrämjande företag och genom att öka innovationsbenägenheten. I vårt arbete med julbocken ser man hur våra produkter kan användas på ett helt nytt sätt – ett bra och roligt sätt att belysa våra produktfördelar, säger Lars Lindström, personalchef på Paroc.

Airis (Artists in Residence in Sweden) är ett projekt där en konstnär, skådespelare, musiker eller författare arbetar tillsammans med personalen på en arbetsplats för att utveckla organisationens arbetssätt. Airis drivs av Tillt i Västra Götaland. Tidigare har Paroc-personal från Hässleholm och Hällekis varit med i liknande projekt med mycket goda resultat.

Barbara Ekström är utbildad på HDK (Högskolan för Design och konsthantverk), verksam i Göteborg och är den som har följt Paroc i projektet. Hon har inspirerat till julbocksskapandet.
– Många människor bär på jättebra idéer och spännande uppslag som inte får utrymme att komma fram. Jag har under vårt arbete sett att många har kommit igång med en skapande process och nu får utlopp för tankar och idéer, säger Barbara Ekström.

Pressmeddelande från: Paroc AB