Artikeln publicerad: 091029
Moelven Töreboda anpassar produktionen till rådande marknadsförutsättningar

- Minskad efterfrågan av projektbalk berör hela företaget.

Moelven Töreboda AB har idag (onsdag) haft MBL-information, då ledningen kommer att justera produktionen till rådande marknadsförutsättningar. Neddragningen som nu blir aktuell berör totalt 33 personer; 25 kollektivanställda och 8 tjänstemän.

"Moelven Töreboda brukar historiskt ligga tidigt med justeringar av produktionen då man tillhandahåller stommen i huset" förklarar VD Roger Roser. "I stället för en tänkt stabilisering under hösten 2009 har vi fått en minskning på projektbalk, vilket ger en mycket tuffare marknadssituation för oss än vi väntat", fortsätter han.

Moelvens tre marknadssegment är lagerbalk med kapning på snabba tider, specificerad balk för färdiga enkla raka projekt för produktion samt så kallade "One Off-projekt". Marknadsnedgången som man nu ser ligger på projektbalk - något som berör hela företaget inför en tuff vinter.

På Moelven Töreboda tror man att det nuvarande marknadsläget kommer att hålla i sig och råda ett par år framöver. För att bli mer marknadsanpassade när det gäller priser och leveranstider satsar man på en ny projektfabrik som kommer att stå klar hösten 2010. Den nya projektfabriken är en strategi för att stå starka när lågkonjunkturen vänder.

"Vi har fortfarande som mål att bli Europas modernaste projektfabrik 2015" berättar Roger Roser, VD på Moelven Töreboda. "Den nya projektfabriken ger oss möjligheter till att skapa bättre produkter och högre servicegrad till våra kunder och möta efterfrågan på miljövänliga byggprodukter", fortsätter han.

Pressmeddelande från: Moelven Töreboda AB