Artikeln publicerad: 091028
Ny whisky från Mackmyra

Mackmyra Special:03 - Små fat, Stor smak är vinterbuteljeringen från Mackmyra Svensk Whisky. Den här gången är det de små 30-litersfaten som sätter karaktär på whiskyn. Mackmyra Special:03 lanseras på Systembolaget 2 november.

- Till Special:03 har vi använt våra 30-litersfat som vi började specialtillverka när vi utvecklade våra recept 1999-2001, ett format som visade sig ge en mer intensiv mognad och smak än de traditionella 200-litersfaten. Idag köper många ett eget 30-litersfat med svensk whisky - Mackmyra Reserve. Special:03 är en hyllning till de faten, en svensk maltwhisky som utmanar traditionerna, säger Magnus Dandanell, vd och en av Mackmyras grundare.

- För att få den rätta karaktären har jag letat fram våra bästa 30-litersfat. Det är olika kombinationer av våra två recept och tre fattyper: ex-bourbon, ex-sherry och ny svensk ek, de små faten med den stora smaken, säger Angela Forsgren D'Orazio, blender och utvecklingschef på Mackmyra.

Special:03 - Små fat, stor smak är en kryddig, fyllig och fruktig whisky med toner av både torkad och färsk frukt, mjuk kola och en lätt rökig tjärved. Inga färgämnen är tillsatta och den är ej kylfiltrerad.

Mackmyra Special:03 är efterföljare till Special:01 och Special:02 som båda skapade köer utanför Systembolag över hela landet i december 2008 och maj 2009. Systembolaget har köpt in 12 000 flaskor Special:03 till sitt tillfälliga sortiment, med försäljningsstart måndag 2 november.

Pressmeddelande från: Mackmyra Svensk Whisky AB