Artikeln publicerad: 091016
Shirley Valentine i Hangelösa bygdegård



Nästa vecka är det dags för teater i Hangelösa bygdegård. Fredag den 23 oktober kommer Folkteatern med föreställningen Shirley Valentine. Pjäsen som är skriven av Willy Russell har gjort succé både som teater och film.

Handlingen börjar när Shirley står vid sitt köksbord och lagar mat till sin man, för vilken gång i ordningen minns hon inte. Barnen har flyttat hemifrån och hennes främsta samtalspartner är köksväggen. Någonstans på vägen hit tappade hon bort sig själv och nu börjar resan tillbaka, till Shirley Valentine. Med mycket humor berättar Shirley om sin resa, både den yttre och den inre. Det handlar om att hitta sig själv, sin egen vilja och om att sluta offra sig för andra.

Elisabeth Göransson gör rollen om Shirley, och hon har fått mycket fin kritik för sin tolkning. Pjäsen som mottagits väl av både publik och press hade premiär i våras på Folkteatern i Göteborg i ny översättning av Kim Lantz och Hasse Carlsson. För regi står Kim Lantz. Kvällens arrangörer är Hangelösa bygdegårdsförening, Vuxenskolan och Götene kommun.

Förköp av biljetter på medborgarkontoret, överblivna biljetter på plats.