Artikeln publicerad: 091015
Fransk dansmix i Vara

Söndag den 18 oktober kommer dansgruppen Accrorap till Vara Konserthus med föreställningen Douar, en föreställning där streetdance möter modern dans och där Frankrike möter Algeriet. Före föreställningen kan man prova på dans.

Den franska dansgruppen Accrorap sätter upp, som enda västsvenska ort, dansföreställningen Douar på Vara Konserthus. Gruppen blandar streetdance, akrobatik, modern dans med tunga beats och algerisk musik på ett nydanande sätt.

— Det är verkligen jättekul att Accrorap kommer till Vara Konserthus, då de bara kunde göra en ganska kort turné i Sverige. Vi är otroligt stolta över att vara den enda västsvenska scenen som fick chansen att presentera dem.

Accrorap består av nio unga franska och algeriska killar som i föreställningen Douar gestaltar de svårigheter som algeriska ungdomar brottas med i dag. Om längtan efter frihet och ett bättre liv för de som är kvar i Algeriet. Om utanförskap och ursprung för de som tagit sig därifrån.

Föreställningen skapades under Frankrikes Algeriet-år 2004 och bakom koreografin står Kader Attou. Attou föddes 1974 i en förort till Lyon av algeriska föräldrar. 1989 grundade han tillsammans med fyra vänner Accrorap. Kompaniet har sedan dess vuxit och turnerar nu världen över.

Som besökare har man möjlighet, innan föreställningen, att prova på dans s.k. Locking, en sorts streetdance, som man dansar till funk-musik. Information om anmälan hittar man på Vara Konserthus hemsida.

För dem som vill hänga kvar efter föreställningen har Legato Bar & Bistro har öppet till tio. Underhållning står Anders Lyckberg, DJ, för.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus