Artikeln publicerad: 091014
Funäsdalsberget först i Sverige med att starta skidsäsongen



Nu står det klart att Funäsdalsberget blir den första skidanläggningen i Sverige som öppnar. Redan på lördag startar 6-stolsliften och det är dags för premiäråket i den internationella tävlingspisten Smebacken.
– Det känns fantastiskt skönt att vi nu får betalt för vårt hårda slit med att komma igång, säger Jens Wilhelmsson, driftchef för Funäsdalsberget.

Detta är en av de tidigaste säsongsstarterna någonsin i Sverige. I början av nästa vecka kommer flera träningsgrupper för att träna i den FIS-godkända Europacuppisten Smebacken, som är över en kilometer lång. Gruppen ”Edge” från skidhögskolan i Norge, med Norges blivande alpina stjärnor, kommer att bli bland de första som tränar i backen.

– Vi jobbar hårt med att preparera pisten och se till att snön håller högsta kvalitet, inte minst för alla elitskidåkare som kommer att träna i backen. Redan på lördag blir det riktigt bra skidåkning och jag ser fram emot att få se säsongens premiäråk, säger Jens Wilhelmsson.

Satsningen på Funäsdalsberget har haft en enastående utveckling så här långt. På tre år har man ökat antalet ”skier days” med cirka 500 procent och investerat cirka 115 miljoner kronor. Även bokningsläget inför den kommande säsongen är rekordstarkt, med en ökning på drygt 25 procent jämfört med motsvarande tid förra året.

Vintern 2010/2011 satsar man på att få den nya gondolbanan, från centrum i byn till toppen av berget, på plats, en investering på cirka 50 miljoner kronor.

Pressmeddelande från: Funäsdalsberget