Artikeln publicerad: 091014
Världspremiär för trial på fyrhjuling



Nu är det dags för världens första tävling i fyrhjuling. Lördagen den 17 oktober anordnar MHF-Ungdom trialtävling i den nya grenen "ATV-Trial" i Partille utanför Göteborg, berättar tidningen Motorföraren.

ATV (All Terrain Vehicle) är fyrhjuliga motorcyklar som i första hand är till för att fungera som arbetsfordon i jordbruket och i skogen.

Tävlingsformen är i grunden trial, vilket innebär att det är framkomlighet som är huvudpoängen - inte tidtagningen. I fokus står förarens skicklighet att manövrera och hantera sitt fordon i svår terräng och knepiga passager.

- Det är svårt att bedöma hur många ekipage som kommer att komma till start på tävlingsdagen, men de kontakter vi som arrangör haft med handlare och olika forum för ATV indikerar ett mycket stort intresse så vi tror att det kommer att vara ett stort antal startande.

- Vi ser med spänning fram emot att få genomföra detta arrangemang och tror att detta kan bli något stort, säger Ulrik Larsson, ordförande i MHF-Ungdom.

För den som vill veta mer om arrangemanget den 17 oktober går det bra att gå in på MHF-Ungdoms hemsida: www.mhf-ungdom.com.

Pressmeddelande från: MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund