Artikeln publicerad: 091014
Viktigt att förslag till infrastrukturinvesteringar genomförs i sin helhet

- Infrastrukturen är en ödesfråga för Västsverige i framtiden. Det ör därför av oerhörd vikt att de investeringar i vägar och järnvägar som nu föreslås i förslag till nationell och regional plan samt det Västsvenska paketet genomförs i sin helhet. Det säger Gunilla Levén (M) ledamot i Regionutvecklingsnämnden i en kommentar till det förslag till regional plan för transportinfrastrukturen 2010-2021 och yttrande över förslag till nationell infrastrukturplan liksom det Västsvenska paketet som nu skickas till regeringen.

- De infrastrukturobjekt och investeringar som föreslås i och runt Göteborg är nödvändiga för att inte äventyra tillväxten. Om pendlings- och godstrafiken inte fungerar i Västsverige hämmas tillväxten och därmed möjligheten att generera arbetstillfällen och välfärd. Om tillväxten uteblir riskeras därmed snabbt den välfärd som sedan generationer byggts upp - inte bara i Västsverige utan i hela landet, fortsätter Levén (M).

- Men investeringar är nödvändiga även utanför Göteborg. En utbyggnad av E20 kan inte vänta. Det handlar om att bygga en väg som både är trafiksäker och som kan möta de behov som näringslivet kräver för att kunna hävda sig i konkurrensen. Därför måste de nu förslagna infrastrukturinvesteringarna genomföras i sin helhet, menar Levén (M).

- Den västsvenska infrastrukturen är sedan länge eftersatt. Vi minns väl alla turerna med E6:an och hur den förra regeringen med stöd av vänsterpartiet och miljöpartiet, vid ett flertal tillfällen sköt på nödvändiga investeringar i infrastrukturen. Det uppdämda behovet gör att det inte saknas hål att stoppa pengarna i, trots att vår nuvarande alliansregering har tillskjutit betydande resurser, inte minst i form av närtidssatsningen och ökade anslag i budgeten, avslutar Levén (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna i Västra Götalandsregionen