Artikeln publicerad: 091014
Dags igen för Spökvandring i Fornbyn



Dagarna blir kortare och mörkare och åter byter eleverna på Estetiska programmet årskurs två, på Katedralskolan i Skara, skrud till det lite ruskigare slaget. Spökvandringarna i Fornbyn startade för fem år sedan i Skara centrum och lockade då en publik på ca 150 personer, främst skarabor. Idag har vandringarna utvecklats och numera kommer ca 3000 intresserade från hela länet för att se och uppleva. Ca 75 skådespelare ikläder sig gestalten av spöke, gast, varulv och annat otäckt, för att göra kvällen så ruskig som möjligt.



Spökvandringarna är ett samarbete mellan det Estetiska programmet vid Katedralskolan i Skara och Västergötlands museum. Museet låter Fornbyn, parken med miljöer från 1800-talet, bli en scen där spökskådespelet kan framföras.

Varje år är spökvandringen uppbyggda kring en handling och i år står zombies och en hotande epidemi i centrum. Forskare söker febrilt efter ett vaccin mot denna epidemi, men bieffekten av deras läkemedel visar sig då de behandlade förvandlas till zombies.

Spökvandringen arrangeras den 23-24 oktober.

Artikeltexten hämtad från Västergötlands Museums hemsida