Artikeln publicerad: 091014
Gästgivar´n på catering i USA



Efter ett 3 veckors långt äventyr i San Diego är nu ”Gästgivar´n” i Forshem, Stefan Johansson hemma igen från sin USA resa. Det blev några händelserika och intressanta veckor som Stefan här själv med egna ord berättar om.

Jag åkte över den 22 september för att vara med och arrangera en kräftskiva för ett 90-tal gäster åt SWEA i San Diego, SVEA är en förening för svenska kvinnor bosatta utomlands.

Syrran (Fia) bor på Coronado, en liten ö utanför San Diego och är gift med Robert som är en f.d. U.S. NAVY SEAL soldat, d.v.s. marinsoldat i ett av världens tuffaste förband (25 år aktiv tjänst). Robert har under ett flertal år varit ett av SEAL´s ansikten och röster utåt, han arbetar bl.a. som konsulent och rådgivare åt filmbranschen när det gäller militära frågor och kontakter. (Playstation har t.o.m. ett spel, SOCOM, med Robert som actionfiguren "Wardog" , dessutom har han medverkat framför kameran i några filmer).



För något år sedan startade Robert SOT-G (Special Operation Training Group), ett företag som genom teambuilding under extremt hårda förhållanden, både fysiskt och psykiskt utbildar både blivande SEAL soldater men även t.ex. företagsledare som verkligen vill se var deras egna gränser som ledare går under riktigt svåra förhållanden. Företaget fick 2008 1:a pris för USA´s bästa arrangemang/utbildning för företagsledare.



Eftersom dessa "event" lockar till sig företagsledare från hela världen (36 deltagare från 10 olika länder denna gång) med höga krav på maten så hörde han av sig till mig och frågade om vi kunde ta hand om den. Förra gången hade de valt en cateringfirma från Los Angeles, vilket inte varit till full belåtenhet.



Hur som helst var vi 5 pers från Gästgivaregården (Jag, Mia, Sara Fredriksson, Erik Ahlqvist och Rikard Ankersson) på plats för att tillsammans med Fia genomföra det 4 dagar långa arrangemanget, vilket innebar 17 timmars dagar med allt från frukost, lunch, middag och annat smått och gott. Det hela utspelade sig mesta tiden på stränderna runt Coronado där deltagarna fick slita häcken av sig. De fick endast 1-2 timmars sömn per natt. Vi fick väl någon till, även om det inte kändes så...



En dag tillbringades i en miljö, föreställande en Irakisk stad (den uppbyggda stadsmiljön används av både U.S. Marin, polisskolor och filmbolag) där deltagarna fick prova på att lösa uppgifter i grupp, vilket innebar en väldans massa närstrider, pang-pang och involverade skådespelare med arabiskt utseende... Väldigt amerikanskt.



Hela vårt åtagande slutade på bästa tänkbara sätt, vi fick stående ovationer på den efterföljande middagen och blev av en av deltagarna bjudna att bo på ett av Los Angeles mest berömda hotell, The Fairmont Miramar Hotell vid Santa Monica Beach. (En bungalow kostar 8000 kr/natt. Vi fick var sin bungalow...)



Efter en roadtrip upp till Santa Barbara via Los Angeles några dagar kom vi tillbaka till ön Coronado vid San Diego. Sista veckan bestod mest i golf, strandliv och shopping.
Dock gjorde jag och Mia ännu ett framträdande hos SWEA i San Diego. Det blev filmvisning (Gästgivargår´n), föredrag med efterföljande måltid. Kräftsoppan beredde jag på skalen från kräftskivan 2 veckor innan, vilket föranledde en del av damerna att rynka på näsan;.."Jaså, kan man göra så!??" Har du sett Hollywoodfruar så förstår du... Hur som helst så gick arrangemanget riktigt bra och vi sålde en hel del böcker.

/Stefan Johansson
Gästgivare i Forshem