Artikeln publicerad: 091009
ICA startar egna apotek



ICA kommer att i egen regi öppna fullskaliga apotek i ett antal större ICA-butiker runt om i landet. Det handlar om en så kallad shop-in-shop-lösning och de första egna apoteken beräknas kunna öppna under våren 2010.

ICA har en stark tro på den nya apoteksmarknad som nu öppnar sig. När ICA nu i egen regi öppnar nya apotek är det för att tillgodose kundernas behov av tillgänglighet och service.

Apoteken kommer att erbjuda både receptfria och receptbelagda läkemedel och ha farmaceutisk kompetens.

- Vi ser stora möjligheter på den nya marknaden, både vad gäller receptfria läkemedel i alla ICA-butiker och fullskaliga apotek i större butiker. Vi har tittat på olika lösningar för hur vår närvaro på den receptbelagda delen av marknaden ska se ut. När våra samtal med Apoteket om ett samarbete inte kunde fortsätta, har vi beslutat oss för att starta i egen regi. Vi tror att det här kommer att bli en mycket bra lösning för våra kunder, säger Kenneth Bengtsson, vd och koncernchef, ICA AB.

ICA fortsätter nu planeringen, med bland annat rekrytering av medarbetare. Fler detaljer om satsningen på nya apotek kommer att kunna presenteras längre fram.

- Vår ambition är att på sikt öppna cirka 100 egna apotek på den svenska marknaden, säger Kenneth Bengtsson.

Pressmeddelande från: ICA AB