Artikeln publicerad: 091007
Djungeltrummor och jamande brasskatter



Kungliga Operans Brassensemble och Katti Hofflin bjuder på djungelfest när de kommer till Vara Konserthus den 10 oktober. Tidigare samma dag kan de mindre barnen se Lilla grisen flyger med TeaterSpektakel.

Till helgen lämnar Kungliga Operans Brassensemble Stockholm för att på lördag besöka familjedagen i Vara Konserthus.
— Det är vårt första samarbete med Stockholmsoperan och jag är mycket glad att vi får se en av deras familjeföreställningar i Vara Konserthus, säger producent Torbjörn Möller.
På scenen möter vi den 16-man starka brassensemblen ur Hovkapellet som tillsammans med Tv-profilen Katti Hofflin tar sig an Djurens Karneval av Camille Saint-Saens.
Teaterapan, gestaltad av Katti Hofflin, kommer att vägleda barnen genom musiken och lovar också en del allsång.

För de små

Familjelördagen på Vara Konserthus börjar med att barn, från tre år, kan se Dockspelsteatern Lilla grisen flyger. Föreställningen handlar om den lilla grisen som vill lära sig flyga och modigt lämnar vardagslivet i stian och ger sig ut för att pröva "vingarna".
Dockspelare är Margareta Löfblad, Per Löfblad och Carina Rosén från Uppsalagruppen TeaterSpektakel.

Aktiviter

Mellan föreställningarna Lilla grisen flyger och Djurens karneval kan publiken som vanligt äta barnvänlig mat och gratis prova aktiviteter som tillverkning av ansiktsmasker, pröva instrument och dansa.
Dagens lunchmusik spelas av blåselever från Lidköpings musikskola under ledning av Anders Torén.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus