Artikeln publicerad: 091006
Tacksägelsedagen firas i Medelplana kyrka



Nu smyckas åter Medelplana kyrka till skördegudstjänst. På söndag firas Tacksägelsedagen med lovsång i såväl ord som ton. Kh Falkenberg predikar över söndagens texter och Kinnekullekören med solister medverkar med sång på samma tema och från olika epoker. Bland annat utlovas körmusik av Mozart.

Även ungdomar från kinnekullebygden medverkar, däribland Julia Klingspor, Nina Johansson och Viktoria Frisk som tidigare fått ta emot församlingens musikstipendium för elever på Hällekis skola. John Block ackompanjerar på piano och Lena Öberg medverkar på flöjt.

Körsång är en verklig folkrörelse som samlar hundratusentals utövare i alla åldrar. Det är därför inte så förvånande att söndagens kollekt tillfaller Sveriges kyrkosångsförbund. Själva Tacksägelsedagen har gamla traditioner i vårt land och är särskilt synbar på landet, där sambandet mellan naturens gåvor och maten på bordet är mer självklar än på andra håll. Kyrkan smyckas därför med skördealster, grönsaker och frukt. I år kommer det exotiska granatäpplet att ha en särskilt framträdande plats i kyrkorummet.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling