Artikeln publicerad: 091006
PRO kräver rättvis skatt och bibehållen köpkraft



PROs ordförande Curt Persson välkomnar att oppositionspartierna i sina budgetförslag går längre än regeringen vad gäller rättvis skatt för pensionärer, även om en del återstår.

- PRO har drivit frågan om rättvis skatt under alla år sedan orättvisan infördes. Det är bra att partierna nu på allvar tar upp frågan. Men även om oppositionens olika förslag går i rätt riktning så är frågan inte löst, säger PROs ordförande Curt Persson.

- Den sänkta pensionen nästa år aktualiserar skatteorättvisan ännu mer. Med regeringens förslag får alla med en pension över 7 900 kronor per månad mindre ut nästa år, trots sänkt skatt. Det är inte acceptabelt när regeringen samtidigt säger att det är viktigt att stimulera konsumtionen. Oppositionen verkar ha tagit del av denna kritik.

- Det är också positivt med större satsningar på kommuner och landsting. Att skicka ut äldrevårdspersonal, sjukvårdspersonal och hemtjänstpersonal i arbetslöshet är ett stort slöseri med resurser på områden där behoven är stora och växande, säger Curt Persson.

Pressmeddelande från: PRO, Pensionärernas Riksorganisation