Artikeln publicerad: 091006
Bygg ut E20 till motorvägsstandard



- E20 måste byggas ut till motorvägsstandard. Det finns inga andra vettiga alternativ. Det säger Gunilla Levén (M) i en kommentar till Regionstyrelsens yttrande över Vägverkets förstudie "Mötesseparering eller ombyggnad av E20".

- En utbyggnad av E20 handlar om att bygga en väg som både är trafiksäker och som kan möta de behov som näringslivet kräver för att kunna möta konkurrensen. E20 spelar ur ett tillväxtperspektiv en stor roll för hela Sverige och är för Skaraborg en ödesfråga för framtiden. Tyvärr verkar inte miljöpartiet inse detta. De anser att det "räcker gott" med en 2+1 väg, vilket skulle lägga en stor hämsko på Skaraborgs och hela Sveriges utveckling, fortsätter Levén (M).

- Att bygga om E20 till en 1+1 eller 1+2 väg där långsamgående trafik blandas med traktorer, godstransporter och personbilar fokuserar ensidigt på trafiksäkerheten och glömmer framkomligheten. Det är ingen lösning, menar Levén (M).

- Om godsflödet inte fungerar drabbas den svenska produktionen och därmed möjligheten att generera arbetstillfällen, tillväxt och välfärd. Om tillväxten uteblir riskeras snabbt den välfärd som sedan generationer byggts upp. Därför finns inget annat alternativ än att bygga om E20 till motorvägsstandard, avslutar Levén (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna i Västra Götalandsregionen