Artikeln publicerad: 091004
Fullsatt i "hôlken" när Gråsparvarna kom på besök

Snittålder på Gråsparvarna är 73 år

Att sånggruppen Gråsparvarna är omåttligt populära gick väl knappast att ta miste på då Hällekis Samhällsförening tillsammans med sånggruppen anordnade en café och allsångskväll i Folkets Hus i Hällekis på lördagskvällen.

Carina Thörn hälsar alla välkomna

Redan en halvtimme före arrangemanget skulle starta så var den stora parkeringen redan full av bilar och fler kom i en stadig ström. Egon Österberg som är ledare för sånggruppen spådde skämtsamt redan för några veckor sedan att det skulle komma 121 åhörare, hans spådom besannades med råge då det räknades in omkring 150 besökare när alla kommit på plats.

Egon Österberg saknar knappast talets gåva

I foajén såldes det lotter i en rasande fart av den förre ICA handlaren Stig Olofsson med fru, alla medhavda lottringar tog slut till sista lotten och i kaffepausen var det dragning och utdelning av de fina priser han sammanställt.

Carina Thörn, ordförande i samhällsföreningen hälsade alla välkomna och lämnade sen över ordet till Egon Österberg och Gråsparvarna som därefter genomförde sitt sångprogram med låtar ur gruppens repertoar. Det gavs även tillfälle för allsång vilket brukar vara populärt.

Stig Olofsson med fru Gunilla säljer lotter

Medlemmar i Hällekis Samhällsförening dukade upp kaffe och smörgåsar till besökarna i pausen som kunde köpas för en mindre slant. Och folk var tydligen sugna för det mesta gick åt.

Det gjordes även en insamling till vattencisterner i Argentina, då Gråsparvarna har för vana att samla in pengar till välgörenhet och förmedlar dom utan onödiga administrationskostnader. Sammanlagt fick man in 11 760 kronor varav 5000 kr kom från försäljning av sånggruppens CD-skivor.

Allsång är ju på modet

Gråsparvarna lanserade även under kvällen sin andra CD-skiva kallad "Sjung med Egon och Gråsparvarna från Kinnekulle" vilken även fanns till försäljning. Många skivor hade dock redan sålts och en hel del hade förbokats.

Kaffe med tilltugg och samspråk

Några sånger efter kaffet avslutade Cafékvällen i Folkets Hus som blev en lyckad och välbesökt tillställning.

Hällekis Samhällsförening har för vana att åtminstone en gång om året arrangera ett kulturevenemang, det har tidigare varit filmföreställningar, körer och olika uppträden, Gråsparvarna var årets satsning.