Artikeln publicerad: 090930
Gunnar Källström och fridens Liljer till Vara



Lördag den 3 oktober är det Lördagsfika med fartfyllda visor av och med Gunnar Källström och Fridens Liljer på Vara Konserthus. Under en dryg timma får publiken sitt lystmäte av berättelser och humor tillgodosett.

På lördag bjuds publiken, förutom fika, på en av Göteborgs finurligaste vispoeter, vars texter är fantasirika berättelser och ibland fabelaktiga historier med knorr, fyllda med humor.
— Gunnar är en berättare, både i sina sångtexter och mellan låtarna - berättelser och betraktelser från nu och då. Humor och allvar i skön förening, säger Daniel Bothén, producent på Vara Konserthus.
Gunnar Källströms texter blandar högt som lågt, från Nils Ferlin till göteborgsvitsar. Det är visor om bondfylleri i Småland, såväl som kärleksbekymmer och diverse dråpligheter.

Svängigt

Bandet Fridens Liljer och musiken hämtar influenser från såväl Flamenco, jazz, blues och inte minst visa.
— Bakom sig har Gunnar samlat några av Göteborgs svängigaste musiker, fortsätter Daniel Bothén, och syftar på bandet - Fridens Liljer.
Gunnar Källström är en musikalisk mångsysslare; har skrivit visor sedan barnsben, medverkat i olika band, skrivit revy, givit ut diktsamling samt medverkat på en mängd olika album bl.a. nyss släppta - Prästens Kråka.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus