Artikeln publicerad: 090929
Det blev ett ja för Vara Horse Arena



Kommunfullmäktige i Vara sade vid måndagens sammanträde ja till Vara Horse Arena. Beslutet innebär att kommunen är beredd att satsa max 15 miljoner kronor per år i miljardprojektet. Planeringen att uppföra europas största hästanläggning har tagit ett stort steg framåt.

-Detta kommer att påverka hela regionen och bidra till att ridsporten får sin välförtjänta nationalarena, säger kommundirektör Gert Norell.

Projektledaren Mia Forsäng har varit med under en fantastisk resa och ser fortsätningen på projektet.
Projektet går nu in i ny fas och finansieringen skall vara klar senast den 31/3 2009. Nu startar olika utredningar exempelvis VA- och miljöutredning för arenan, säger Mia Forsäng. Dessutom är det viktigt att man fortsätter arbetet mot sporten, boendet och företagen som knackar på dörren.

Kommunstyrelsens ordförande Jan-Erik Wallin var nöjd med måndagens beslut.
-Nu kan vi gå vidare och undersöka grunderna för en total finansiering och förverkligande av arenan. Positivt var det också att det var en övervägande majoritet för beslutet. Det beslut som fattades är inte något slutligt ställningstagande utan att man är beredd att stödja projektet.

-Nu blir det ett arbete med att finna lösning till arenan, menar Jan-Erik. Generellt sett för kom-munen och regionen är detta en utvecklingspotencial och som ger skatteintäkter på sikt. För sportens skull är beslutet viktigt med tanke på framtiden.

Pressmeddelande från: Vara Horse Arena