Artikeln publicerad: 090925
Falköpings hemsida bäst i Skaraborg!



Enligt en undersökning av SKL, Sveriges kommuner och landsting, som är den första medborgarinriktade kartläggningen av alla kommuners webbplatser visade det sig att Falköpings kommuns webbplats hamnade på 1:a plats i Skaraborg och på 25:e plats av landets 290 kommuner.

- Vi har alltid haft användarens perspektiv för ögonen i vårt webbarbete, och har förbättrat det ett snäpp till med vår nya webb som lanserades den 7 september, säger Vicki Maier, informatör och webbmaster i Falköpings kommun, enligt ett uttalande på deras hemsida.

Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, säger att Kommunens webbplats är ofta en medborgares första kontakt med kommunen, därför är det väldigt viktigt att de fungerar så bra som möjligt. Denna undersökning utgår därför från det mest relevanta, den information som medborgarna själva söker på kommunernas webbplatser.

Conny Svensson, som är informationschef i Falköpings kommun, säger att man vid nästa mätning bör vi ligga bland topp tio i Sverige då man sedan undersökningen genomfördes ytterligare har "vässat webbplatsen ett snäpp" med mer användarvänlig struktur och ny layout.